tangoresan/CV

 

 ….. resan, av Peter Buchar   /  ( personlig CV  längre ner )

Tango tango … ”salongdansernas Rolls Royce” kallad, så länge jag hört talas om den.

Första gången jag provade var som 13-årig grabb i den lokala dansskolan där pappa hade skrivit in mig. Jag kommer ihåg att vi dansade lite ”tango” blandat med Foxtrot och vals, dock var det inte förrän i sista delen av mitt liv som jag skulle komma att ta tangon till mitt hjärta.

Först skulle livet bjuda upp till foxtrot, disco, skidbalett , t.o.m. lite jazzbalett. På 80-talet tog jag upp Qigong och Taichi. Lite senare kom salsan in i mitt liv, och efter Milleniumskiftet, när jag flyttat till Andalusien i södra Spanien, så blev jag helt förälskad i Flamencon och folkdansen Sevillanas. Efter tre år därnere återvände jag norrut, och då blev det så småningom dags att långsamt öppna för tangon.

55BA53FD-AED5-4EF2-BF6E-08C90B067215

F0915C17-578B-4A4C-801E-A2186639DADF

Men efter bara en kort tid blev jag nästintill ”besatt”. Jag lyssnade bara på tangomusik, drömde om tango, jag ville inget annat än att dansa tango … t.o.m. måleriet hamnade i skymundan ett tag.

Jag reste från festival till festival, och deltog i ett ändlöst antal workshops för olika lärare. Några från Sverige, men också många från andra länder. Stora och kända tangolärare som turnerade världen runt spridande den traditionella Argentinska tangon.

Hungrig efter kunskap och förståelse av den magiska pardansen jag funnit, gjorde jag också ett längre besök i tangons Mekka, Buenos Aires … hösten 2012.

**********************************

Jag kände på mig redan från början att jag så småningom skulle komma att arbeta med tangon.
Attraktionen var så stark, den låg ju så nära Taichin och Qigongen, träningen jag älskade så mycket.
Efter besöket i  Buenos Aires var det dags.

Så föddes Tangoharmony …. medveten , Mindful Tango.

 Nu går vi in i år 2021, det mesta är osäkert, men säkert kommer dansgolven att fyllas igen så småningom. Så får vi hoppas i alla fall ! Min lilla tangoskola ämnar jag fortsätta bära i min ficka . Välkommen att höra av dig om du vill prata tango eller eventuellt så småningom kanske är intresserad av en ”prova på-lektion” eller kurs. …. eller kanske bara av att dansa med mig ?
/ Peter , tel. 0046 (0) 76 801 81 98.

CV Peter Buchar :    

Namnlös

* Internationell skidinstruktör, certifierad 1972  /  * Professionell Freestyleskidåkare i det Svenska landslaget 1974-78 /  * Internationell windsurfinginstruktör, certifierad 1979  /   * Certifierad svensk idrottsmassör och Bodyharmony-terapeut, utbildad åren 1985-1990 /  Qigong-instruktör, certifierad 1990 /   * Livs-coach and Mental tränare 1998-00  /  * Mindfulness-instruktör sedan 2003, licensierad av Dr Ola Schenström.

* Peter har praktiserat Yoga and Meditation sedan 70-talet, Qigong and Taichi sedan 1986. Mindfulness sedan 2000, med huvudfokus på metoden kallad ”Vipassana”, som är ursprunget/den s.k. ”modern”, till Mindfulness. Peter har slutfört tre kompletta 10-dagars ”Vipassana-retreat i total tystnad” på centret Dhamma Neru i norra Spanien. I Sverige har han studerat Mindfulness för, ibland andra, Dr Ola Schenström, och har drivit sina egna hälsokliniker i Göteborg (1986-1993), Stockholm (1997-99),och Almunecar, Spanien (2001-03).
Peter är grundare av skidskole-koncepten TaiSki och Zenskii (www.zenskii.com), och har undervisat i Argentinsk tango i sin dansskola Tangoharmoni (mindful tango) sedan 2013. Han har varit aktiv oljemålande konstnär sedan 2004, och upp till denna dag regelbundna utställningar. (www.peterbuchar.com) .